Pts - Cts 09:00 - 18:30         Ataşehir
TR   /   EN

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

DİŞ BEYAZLATMA

·Diş Beyazlatma nasıl yapılır?

 

·Diş Beyazlatmanın Zararı var mıdır?

 

·Diş Beyazlatma işlemini Herkes yaptırabilir mi?

 

·Diş Beyazlatmada Ağrı olur mu?

 

·Diş Beyazlatma sonrasında neye dikkat edilir?

 

·Dişlerim ne kadar beyazlar?

 

·Porselen diş kaplamam ya da dolgum beyazlar mı?

 

Estetik Dolgu Uygulaması Nedir? (Bonding Uygulaması)

 

·Estetik Dolgu Kimlere uygulanır?

 

·Estetik Dolgu Nasıl uygulanır?

 

·Estetik Dolgu Uygulaması ne kadar sürer?

 

·Estetik Dolgu Uygulamasında ağrı sızı olur mu?

 

Lamina Nedir? (Yaprak Porselen)

 

·Lamina Uygulamasında Dişlerde Kesim, Küçültme ya da Aşındırma yapılır mı?

 

·Laminalarda Kırılma, Renklenme Olur mu? Rahat Yemek Yenebilir mi?

 

·Lamina Diş Kime Uygulanabilir?

 

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma işleminin asıl amacı diş yüzeyleri üzerindeki çay lekesi, kahve lekesi, sigara lekesi, şarap lekesi gibi dış etkenlerin yaptığı dişlerdeki kalıcı renklenmeleri yok etmektir. Bunun yanında doğal dişin genetik olarak kendi renginin sarı olması durumunda da beyazlatma işlemi uygulanabilir. Diş beyazlatma işlemi ile diş taşı temizliğini karıştırmamak gerekir.
lamina diş, estetik diş, estetik dolgu, diş beyazlatma

Diş Beyazlatma nasıl yapılır?

Klinikte hekim tarafından lazer destekli ya da dişlerinize özel olarak üretilmiş bir plak yardımıyla ev tipi beyazlatma olarak uygulanır. Uygulama esnasında konsantrasyonu %10-%36 arasında değişen hidrojen peroksit adı verilen diş beyazlatma jelleri kullanılır. Klinik uygulama esnasında genellikle konsantrasyonu yüksek olan jel 20-45 dakika arasında dişlerin üzerinde sürülür. İşlem tek seanslık bir uygulamadır. Uygulama sırasında hekimin tercihine göre lazer kaynağı kullanılabilir. Lazerin buradaki kullanım amaçlarından biri sürülen jeli aktive edip süreyi kısaltmak, diğeri ise oluşabilecek diş hassasiyetini biyostimülasyon ile azaltmaktır. Herhangi bir şekilde lazer dişinizin içine işleyip zarar oluşturmaz.

Plak ile yapılan beyazlatmada ise aynı diş jelinin daha düşük konsantrasyonu kullanılır. Fakat süre her uygulamada ortalama 1-2 saat arasındadır. Farklı günlerde olması şartı ile toplamda 3 ya da 4 defa uygulama tercih edilir.

 

Diş Beyazlatmanın Zararı var mıdır?

Diş Hekimi tarafından kontrollü bir şekilde uygulandığında herhangi bir zararı yoktur. Tabi ki 2 yıl içerisinde bir uygulamadan fazla yapılması doğru değildir. Sonuçta bir dişin beyazlamasının da bir sınırı vardır. 

 

Diş Beyazlatma işlemini Herkes yaptırabilir mi?

Hamilelik ya da emzirme döneminde diş beyazlatma işlemi yapılması tavsiye edilmez. Beyazlatıcı jellerin bilimsel olarak fetüs üzerindeki etkileri henüz net değildir.

 

Diş Beyazlatmada Ağrı olur mu?

Kişiden kişiye değişmekle birlikte dişlerde 1 günü geçmeyecek şekilde soğuk hassasiyeti oluşabilir. Bu diş hassasiyeti kesinlikle geçicidir, kalıcı bir sorun oluşturmaz. Genellikle herhangi bir ağrı kesici kullanımına ihtiyaç dahi kalmaz. Eğer dişlerinizde genel olarak bir soğuk-sıcak hassasiyeti mevcut ise hekiminiz tarafından öncelikle diş hassasiyet sorununun çözülmesi gerekir. Beyazlatma yapılacak bölgede diş çürüğü söz konusu ise dolgu gibi tedavilerin mutlaka daha önceden yapılması gerekir.

 

Diş Beyazlatma sonrasında neye dikkat edilir?

Dişlerin mikroskobik gözenekleri beyazlatma sonrasında yaklaşık 7-10 gün gibi bir süre dış etkenlere karşı daha korumasız hale gelir. Dolayısıyla sigara, çay, kahve, soslu gıdalar gibi renklendiricilerden uzak durmak gerekir. Eğer mutlaka bunları tüketecekseniz sıklığını azaltmalı, diş fırçalamayı sıklaştırmalısınız. Aynı zamanda limon gibi asitli gıdalar da diş yüzeyine zarar verebileceğinden dikkat edilmelidir. Ağız hijyeninin iyi seviyede olması için diş fırçalamaya hiç ara verilmemeli, hatta daha dikkatli fırçalama yapılmalıdır. 

 

Dişlerim ne kadar beyazlar?

Her dişin beyazlayabileceği maksimum bir ton vardır. Doğru bir uygulama ile en az 2 3 ton dişte renk açılması sağlanır. Bazı özel durumlarda (Antibiyotik kullanımına bağlı gri renklenme, florozis, amelogenezis imperfekta) dişlerin beyazlaması pek mümkün olmayabilir ya da sonuç almak uzun sürebilir. Normal şartlarda diş beyazlatmadaki sonucu 2 3 gün içerisinde görmek mümkündür.

 

Porselen diş kaplamam ya da dolgum beyazlar mı?

Beyazlatma jelleri doğal diş dokusu üzerine tesir eder. Porselen ya da kompozit diş dediğimiz dolgu materyallerine herhangi bir etkisi yoktur. Eğer estetik bölgenizde porselen kaplama, zirkon ya da dolgu mevcut ise renk değişimi için hekiminize danışmanız gerekir.  Diş Beyazlatma işlemlerinizde Ücretsiz muayene için Ataşehir Inovadent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizin randevu sayfasını ziyaret edebilirsiniz. http://inovadent.com.tr/randevu

 

Estetik Dolgu Uygulaması Nedir? (Bonding Uygulaması)

Dişlerde Estetik dolgu, kompozit lamina ya da bonding işlemi diye bilinenlerin hepsi aslında aynı uygulamadır. Estetik diş hekimliği uygulamaları içerisinde, diş üzerinde hiçbir kesim işlemi yapmadığımız tek işlem estetik dolgu uygulamasıdır. Zirkon, metal destekli porselen kaplama, empress ya da emax gibi uygulamaların hepsinde diş duvarlarında belli miktarda kesim uygulanırken, estetik dolguda böyle bir durum söz konusu değildir.

 

Estetik Diş Dolgusu

 

Estetik Dolgu Kimlere uygulanır?

Estetik Diş Dolgusu diş aralarında boşlukların olması (ayrık dişler), diş duvarlarında kırık ya da çatlak olması, dişlerin normalden küçük ya da kısa olması, çapraşık dişler olması gibi durumlarda uygulanır. 

 

Estetik Dolgu Nasıl uygulanır?

Dişin üzerinde herhangi bir kesim işlemi uygulanmaz. Sadece doldurulacak boşluk ya da ek yapılacak alana estetik diş dolgu materyali kuvvetli özel yapıştırıcılar (bonding) ile uygulanır. Aynı bir resim çalışması gibi katman katman farklı renklerdeki materyal dişin üzerine uygulanır. Renk o anda dişinizin kendi rengine uygun olan materyalden seçilerek herhangi bir estetik uyumsuzluk olması önlenir. Yani bu işlemde tek tip bir beyaz, opak ya da tek tip bir sarı ton yoktur.  Onlarca renk içerisinden hekim kararını verebilir. Işık geçirgenliği yüksek materyaller kullanıldığı için doğal diş görüntüsü rahatlıkla elde edilebilir. Yani herhangi bir metal yansıması, morarma ya da yoğun opaklık söz konusu olmaz.  

 

Estetik Dolgu Uygulaması ne kadar sürer?

Tek seansta biter ve ortalama 45-60 dakika aralığındadır. Tabi ki eğer diş sayısı fazla ise bu süre artabilir. Eğer ciddi bir dişeti problemi varsa ya da önden dişeti estetiği uygulanması gerekiyorsa 1 seans daha planlanıp bu dişeti sorunları önden halledilir.

 

Estetik Dolgu Uygulamasında ağrı sızı olur mu?

Estetik Dolguda ağrı oluşmaz. Çoğu kez dişi uyuşturmaya dahi ihtiyaç duyulmaz. Eğer gerekiyorsa sadece işlem uygulanacak diş bölgesi bir miktar uyuşturulabilir. Estetik Diş Operasyonları için ücretsiz muayene olmak isterseniz Ataşehir’de bulunan Diş Kliniğimizin web sitesinden randevu alabilirsiniz. http://inovadent.com.tr/randevu

 

 

Lamina Nedir? (Yaprak Porselen)

Lamina Diş (yaprak porselen) kelimesi aslında ‘tabaka’ , ‘ince bir tabakayla kaplanmış şey’ anlamına gelmektedir. Laminant parke dediğimizde aklımıza gelen şey zeminin üzerine yerleştirilmiş kaplama materyalidir. Aynı mantıkla dişin yüzeyine ince bir tabaka porselen uygulamasına da lamina diyoruz. Laboratuvarda ince bir katman halinde üretilmiş olan yaprak şeklindeki porselen dişler, bir sonraki aşamada dişlerin ön yüzlerine kuvvetli yapıştırıcılar ile yapıştırılır.

 

Lamina Uygulamasında Dişlerde Kesim, Küçültme ya da Aşındırma yapılır mı?

Eğer kişinin dişleri olması gerekenden çok daha küçük ise ya da dişlerin arasında boşluklar mevcut ise genellikle aşındırma yapmaya hiç gerek kalmayacaktır. Fakat dişlerde fazla miktarda yüzey bozulması, renklenme ya da pozisyon bozukluğu varsa bir miktar sadece dişlerin ön yüzeylerinden aşındırma yapılır. Burada yapılan aşındırma ise kaplamada yapılan diş kesimiyle karşılaştırılmayacak derecede küçüktür. Kaplama yapabilmek için dişin tüm yüzeylerinden oldukça fazla kesim yapmak mecburiyetindeyiz.  

 

Laminalarda Kırılma, Renklenme Olur mu? Rahat Yemek Yenebilir mi?

Lamina  diş için kullanılan porselen materyalleri ‘emax’ dediğimiz cam seramik malzemeden oluşurlar. Yapısı gereği eğer dişe doğru yapıştırma teknikleri ile yapıştırılırsa kırılması pek mümkün değildir. Tabi ki kendi diş dokumuz kırılabiliyorsa, ağıza uygulanacak bütün materyaller de aynı kırılma riskini taşır. Yani daha kolay kırılması mümkün değildir. Dolayısıyla herhangi bir yemek kısıtlamasında bulunmuyoruz, lamina uygulanan hiçbir hastada bunu ısırma, şunu yemeyin demeyiz. Rahatlıkla elma armut ısırarak yenebilir. Renklenme ise söz konusu değildir. Laminalar üretim aşamasında porselen fırınında yüksek sıcaklıklarda pişerler, üst kısımlarına sürülen vernik ile yüzey yapılarını yıllarca olduğu gibi korurlar. Kendi dişinizde renklenme görmenize rağmen, lamina uygulanmış dişte renklenme görülmez.

 

Lamina Diş Kime Uygulanabilir?

Büyüme ve gelişimini tamamlamış her bireye lamina diş uygulanabilir. Tabi ki dişlerin sadece pozisyon bozukluğu varsa ya da iskeletsel çene problemi mevcutsa öncelikle ortodonti tedavisi düşünmek gereklidir. Bu sayede ağıza herhangi bir yabancı madde yerleştirilmemiş olur. Her ne kadar lamina tedavisi diş dokusuna en az dokunduğumuz ya da hiç dokunmadığımız bir tedavi yöntemi olsa da, koruyucu hekimlik çerçevesinde, ortodontinin mümkün olduğu durumlarda protez düşünmemek daha doğrudur.


Laminanın asıl amacı estetik diş kazanımıdır. Gülümseme esnasında dişlerin daha düzgün daha simetrik durması ve dudak bölgesi ile daha ahenk içinde olması için gülüş tasarımında başvurulan en estetik materyaldir.

Lamina dişler ile ilgili daha detaylı bilgi ve randevu için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. http://inovadent.com.tr/iletisim

 

 

 

 

Diş Beyazlatma Hakkında Kısa Bilgiler

 

Diş Beyazlatma nedir?

Beyazlatma dişlerin yapısında (mine ve dentin tabakasında) oluşan renklenmeleri giderme işlemidir.

 

Diş Beyazlatma, Estetik Diş Uygulamaları, Lamina, Kompozit

 

 3 farklı diş beyazlatma yöntemi bulunmaktadır:

-Home bleaching: Evde hastaya özel beyazlatma plağı ile yapılır.

-Ofis bleaching: Klinikte hekim kontrolünde yapılır.

-İç beyazlatma: Klinikte hekim tarafından, kanal tedavisi görmüş dişlere özel durumlarda uygulanır.

 

Diş beyazlatmanın yan etkileri var mıdır?

Tüm diş beyazlatma yöntemleri dişler de az da olsa hassasiyete sebep olur. Bu durum normal ve beklenen bir yan etkidir. Hassasiyet genelde 24-48 saat içerisinde geçer.

 

Diş beyazlatmanın etkisi ne kadar sürer?

Beyazlatma sonrasında renk yavaş yavaş kaybolmaya başlar. Bu süre 6 ay ile 1 sene arası bir zaman alır.

 

Dişin renklenme sebepleri nelerdir?

·Dişlerin geliştiği sırada yani daha sürmeden antibiyotik kullanımı

·Dolgu yapıldıktan sonra oluşan renklenme

·Hayat boyu devam eden fizyolojik renklenme

·Kanal tedavisine bağlı gelişen renklenme

·Kahve, çay, sigara, tütün ve kırmızı şarap kullanımına bağlı diş yüzeylerinin renklenmesi

 

Porselen Inley ve Onleyler

İnley ve onleyler dolgu ve kuron (kaplama) arasında bir çözümdür. Dolguyu destekleyebilecek yeterli miktarda diş yapısı bulunmadığı takdirde ve diş kuron ile kaplanacak derecede zarar görmemiş ise inley ya da onleyler kullanılır.
İnleyle karşılaştırıldığında onleyler daha geniş alanı kapsarlar. İnleyler dolguya daha çok benzer ancak dişlerin çiğneme yüzeylerinde bulunan tepecikleri (tüberkül) arasında yer alırlar. Onley ise bir ya da daha fazla tepeciği de örtecek biçimde yapılır.

 

Ön Bölge Estetik Dolgu Uygulamaları

Çürük, kırık, çentikli ya da renklenmiş dişlerin, diş rengindeki kompozit rezin materyali ile onarılmasıdır. Çoğunlukla kozmetik gereksinimler için kullanılır. Çentikleri olan ya da renklenmiş dişlerin görünümünü iyileştirmede, dişler arasındaki boşlukların (diestamalar) kapatılmasında, dişlerin şekil (dişlerin uzun gösterilmesi gibi) ve renklerinin değiştirilmesinde kullanılır.

 

Ataşehir Diş Kliniği Inovadent'i arayarak ücretsiz randevu ve bilgi alabilirsiniz ;
 
 +90 532 414 27 87   
 
www.inovadent.com.tr/iletisim

 

Diş beyazlatma hakkında detaylı bilgiler alabileceğiniz kaynaklar aşağıda listelenmiştir;